Eveniment

159 de misiuni ale pompierilor militari teleormăneni, în doar trei zile / Cele mai multe au fost cazuri SMURD

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 159 de evenimente, în numai trei zile.

Astfel, cele mai multe dintre solicitările primite de salvatorii teleormăneni au fost pentru cazuri SMURD – 87, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

În aceeași perioadă, a fost nevoie de intervenția  pentru stingerea a trei incendii, izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Gratia, Bujoru și Rădoiești. Pagube semnificative și rănirea unei persoane au fost înregistrate la incendiul de locuință din localitatea Rădoiești, la care au intervenit pompierii militari roșioreni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Proprietara, în vârstă de 83 de ani, în încercarea de a stinge focul, a suferit arsuri la nivelul mebrului superior drept, motiv pentru care a fost preluată de către paramedicii SMURD, a primit primul ajutor și a fost transportată la Spitalul Județean din Alexandria pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, după aproximativ o oră și jumătate, focul distrugând o bucătărie, mai multe aparate electrocasnice și acoperișul locuinței pe cca. 100 mp. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 30000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a avut loc din vina aparatului de gătit defect, ce prezenta scăpări de gaze.

De asemenea, pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat persoanelor rănite și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în cazul a 5 accidente rutiere, produse pe raza localităților Drăgănești Vlașca, Nanov, Scurtu Mare, Zimnicea și Văcărești, în urma cărora au rezultat șase victime.

Alte 64 de misiuni, pentru care a fost nevoie pompierii militari, au constat în 17 misiuni de transport persoane suspecte/confirmate Covid 19 la spital, 10 misiuni în sprijinul echipajelor SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe biologice în vederea depistării virusului SARS CoV- 2, o intervenție pentru deblocarea unor persoane rămase într-un lift în municipiul Alexandria și 36 de misiuni de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practibilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.