Eveniment

153 de autovehicule verificate și 184 de persoane legitimate de polițiști la final de săptămână

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale în valoare de 22.490 de lei, au reținut 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1 600 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform LG 61/1991 R.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 184 de persoane și verificate 153 de autovehicule.

Astfel, sâmbătă, 18 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Segarcea Vale, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DC 39, fără a poseda permis de conducere. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Năsturelu, județul Teleorman în timp ce conducea un autoturism pe DJ 543, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.