Eveniment

15 percheziții în șase județe, inclusiv Teleorman / Facturi false, de peste 1 milion de lei, de la societăți-fantomă

Miercuri, 29 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au efectuat 15 percheziții în județele Mureș, Sibiu, Olt, Teleorman, Vâlcea și Dolj, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 241/2005.

Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că, în perioada ianuarie 2016 – ianuarie 2021, reprezentanţii unei societăţi comerciale, din județul Mureş, cu activitate în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, ar fi înregistrat în contabilitate 361 de facturi fiscale, de 1.100.000 de lei, care s-ar fi dovedit a fi fără conţinut economic real, de la trei societăţi comerciale de tip missing trader (fantomă), aflate în circuite financiare ilegale cu alte entităţi „furnizoare de evaziune fiscală”.

În urma perchezițiilor efectuate, cu sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice Sibiu, Olt, Teleorman, Vâlcea și Dolj, au fost depistate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

În baza probatoriului administrat în cauză, față de doi bărbați, de 37 și 54 de ani, ambii din județul Mureș, a fost luată măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la aceeași infracțiune.

Joi, 30 martie a.c., magistrații din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cei doi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Crimialistic Mureș.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.