Economie

15 noiembrie, ultima zi pentru solicitarea ajutorului acordat fermierilor din zonele defavorizate

În perioada 14 octombrie – 15 noiembrie 2013 se depun cererile de plată aferente anului 2013 în cadrul “Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine sau caprine din zonele defavorizate”, campanie finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă. Potrivit APIA, de acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de ovine sau caprine persoane fizice, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, care deţin exploataţii cu cod primit de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor localizate în zonele defavorizate.

Solicitanţii trebuie să depună o cerere pe beneficiar, pentru toate exploataţiile deţinute (cu cod ANSVSA), la centrul judeţean APIA pe a cărei rază teritorială se află exploataţia înregistrată sau exploataţia cu cel mai mare număr de animale, până vinerea viitoare, cel mai târziu.

Beneficiarii care solicită ajutor specific pentru femele din speciile ovine sau caprine trebuie să solicite ajutorul pentru un efectiv cuprins între 50 – 300 capete de femele ovine sau caprine, inclusiv, pe beneficiar, care au vârsta de minim 1 an la data de 31 august a anului de solicitare, efectivul de animale pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie identificat şi inregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor – RNE la data depunerii cererii, să deţină registrul individual al exploataţiei completat şi actualizat în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 21/2004 al Consiliului de stabilire a unui sistem de identificare şi de inregistrare a animalelor din speciile ovină şi caprină şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1782/2003 şi a Directivelor 92/102/CEE şi 64/432/CEE, femelele de ovine sau caprine pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie menţinute, pe o perioada de reţinere de 100 zile de la termenul limită de depunere a cererilor, respectiv la adresa exploataţiei sau locaţiei, situată în zone defavorizate din România, menţionată în cererea de ajutor şi beneficiarii trebuie să respecte şi standardele de eco-condiţionalitate aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei, după caz, reglementate de Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, al ministrului mediului şi pădurilor şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 187/2155/42/2011 pentru aprobarea cerinţelor legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul şi identificarea şi înregistrarea animalelor în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru agricultori în România, cu modificările ulterioare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.