Eveniment

15 noiembrie, examenul pentru admiterea în rezidenţiat

mediciUn număr de 1.875 de candidaţi s-au înscris la concursul pentru admiterea în rezidenţiat la UMF “Carol Davila” din Bucureşti în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, examen care are loc duminică (15 noiembrie 2015) şi este organizat de Ministerul Sănătăţii.

Din totalul celor 1.875 de candidaţi, 1.520 s-au înscris la medicină, 211 la medicină dentară şi 144 la farmacie.

Concursul constă în test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.

Ocuparea locurilor/ posturilor în cele 60 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/ posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Locurile şi posturile scoase la concurs cu centrul de pregătire Bucureşti şi Constantţa au fost atribuite judeţelor Argeş, Brăila, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Constantă, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman şi Tulcea. Pentru judeţul Teleorman au fost scoase la concurs 14 posturi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă un post la neonatologie, unul la nefrologie, unul la cardiologie, şi ATI – două posturi, la Spitalul Municipal Turnu Măgurele, un post la cardiologie, şi unul la oftalmologie în ambulatoriul integrat al spitalului, la Spitalul Orăşenesc Zimnicea, un post la oftalmologie, neurologie – un post şi un post de medic la laboratorul de analize al spitalului, la Spitalul de pneumoftiziologie Roşiorii de Vede – 2 posturi şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman, un post de medic la Alexandria şi unul la Turnu Măgurele. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.