Politic

15% la locale, obiectivul stabilit de ALDE Teleorman

alde1Alegerile locale bat la uşă şi, aşa cum era de aşteptat, partidele politice mai mari sau mai mici, cu vechime pe scena politică sau la primul test electoral, se mobilizează în perspectiva scrutinului care va avea loc în mai puţin de trei luni. În acest sens, liderii ALDE Teleorman, deputatul Calotă Florică Ică şi Paul Chicu, au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, priorităţile partidului pentru perioada imediat următoare, precum şi obiectivele stabilite pentru scrutinul de pe 5 iunie. Alături de preşedintele ALDE Calotă Ică Florică şi de preşedintele executiv Paul Chicu, la conferinţa de presă au luat parte şi câţiva dintre candidaţii formaţiunii politice pentru primăriile din judeţ, printre care Teodoru Stângă, candidatul pentru Primăria Roşiorii de Vede, Victor Ivan, candidatul pentru Primăria Turnu Măgurele, Vasile Mocanu, candidatul pentru Primăria Botoroaga, Ioan Gâţoiu, candidatul pentru Primăria Suhaia, precum şi Ovidiu Nistor, candidatul pentru Primăria Fântânele.

Totodată, printre subiectele dezbătute în cadrul conferinţei de presă a fost şi poziţia ALDE faţă de Guvernul Cioloş, în acest sens deputatul Calotă Florică Ică precizând că formaţiunea pe care o reprezintă îşi menţine poziţia de partid de opoziţie şi că activitatea Guvernului Cioloş va fi, în continuare, atent monitorizată de parlamentarii ALDE.

„La patru luni de la instalare, gafele miniştrilor din Guvernul Cioloş se ţin lanţ. S-a zis că se va merge pe ideea instalării unui guvern tehnocrat, dar s-a dovedit a fi unul care face politică, fapt demonstrat de schimbarea prefecţilor şi înlocuirea acestora cu persoane apropiate vechiului PD-L şi vechiului PNL. Noi suntem conştienţi că o moţiune de cenzură ar tulbura serios organizarea alegerilor locale şi parlamentare din acest an, astfel că nu luăm în calcul deocamdată iniţierea uneia. Însă ne gândim serios că o parte dintre miniştri ar trebui remaniaţi, iar în acest sens avem în vedere iniţierea unor moţiuni simple”, a precizat preşedintele ALDE Teleorman.

În ce priveşte organizarea scrutinului pentru locale, a precizat preşedintele ALDE Teleorman, Calotă Florică Ică, formaţiunea pe care o conduce numără, până în prezent, 90 de organizaţii locale, cu tot atâţia candidaţi pentru primăriile din judeţ. Totodată, a mai precizat deputatul ALDE, obiectivul partidului pentru scrutinul de pe 5 iunie este acela de a se alege cu 7-8 primari, precum şi cu cel puţin 4 consilieri judeţeni şi cel puţin 3 consilieri locali în Consiliul Local Alexandria.

„Fac apel la celelalte formaţiuni politice din judeţ să avem o campanie decentă. Eu pot să-i asigur că ALDE nu va recurge la niciun fel de atacuri şi nu se va amesteca în niciun fel de dispute”, a mai precizat deputatul ALDE Calotă Florică Ică. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Petrica Jugica

    Primul din Stanga nu este cumva fratele mafioatei sefe din primaria Rosiori????Aia nebuna, de urla si jigneste pe pe toata lumea, si cere spaga pe la colturi????

  2. Poate,in cel mai fericit caz,1,5 la suta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.