Eveniment

15 abonamente de telefonie mobilă achitate fără bază legală de Primăria Mârzănești

Faptul că Primăria Mârzănești cheltuie banii publici pe abonamente de telefonie mobilă cu care instituția nu prea are treabă se știe, încă de prin vara anului 2016, când în spațiul public au apărut informații despre modul în care abonamentele de telefonie mobilă și internet, plătite de Primărie, sunt folosite de membri ai familiilor angajaților, cum ar fi copiii și părinții acestora.

Nu pare că lucrurile s-au schimbat prea mult între timp, în contextul în care, printre neregulile găsitre de Curtea de Conturi în urma verificărilor efectuate la Primăria Mârzănești, în perioada 03.09-30.09.2019, se găsește chiar achitarea, fără bază legală, a 15 abonamente de telefonie mobilă, în perioada octombrie 2016-septembire 2019, prejudiciul estimat ridicându-se la 15.000 de lei.

Alte nereguli constatate de Curtea de Conturi vizează calitatea gestiunii economico-financiare, iar în urma verificărilor s-a constatat că, în anul 2015, din bugetul local al comunei Mârzănești, s-au plătit fără bază legală cheltuieli cu închirierea a două buldoexcavatoare și a unui autogreder, mai mari decât cele legal datorate, prejudiciul estimat ridicându-se la suma de 268.000 de lei.

De asemenea, potrivit raportului Curții de Conturi, în anul 2014, din bugetul comunei Mârzănești, s-au plătit fără bază legală obligații de plată ce cad în sarcina comisiei locale de fond funciar reprezentând daune cominatorii stabilite prin Sentința civilă nr.1777/03.04.2013 a Judecătoriei Alexandria, rămasă definitivă și irevocabilă, prejudiciul estimat fiind de 53.000 de lei.

Pe de altă parte, se mai arată în raportul Curții de Conturi, în anii 2017, 2018 și 2019, U.A.T.C. Mârzănești a atribuit în mod direct mai multe contracte de închiriere utilaje, cu nerespectarea legislației privind achizițiile publice, în acest caz prejudiciul fiind estimat la suma de 1.482.000 de lei.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.