Social

148 de candidaturi pentru posturile de conducere în şcoli, validate de ISJ Teleorman

Monica DUMITRESCU

După încheierea etapei de verificare a dosarelor candidaţilor înscrişi la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a publicat, la sfârşitul săptămânii trecute, lista candidaţilor admişi să participe la concurs. Potrivit datelor, din cele 163 de candidaturi depuse au fost repinse 15, 148 fiind validate.

Concursul se va desfăşura miercuri, 12 octombrie 2016, la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din municipiul Alexandria. Inspectoratul Şcolar Judeţean atrage atenţia că supraveghetorii, desemnaţi prin tragere la sorţi în şedinţă publică, se vor prezenta în Centrul de concurs la ora 8.00, având asupra lor BI/CI. Candidaţilor le este permis accesul în centrul de concurs doar în intervalul 9.00-9.30. Proba scrisă se desfăşoară începând cu ora 10.00 şi durează 120 de minute. Atât candidaţilor, cât şi supraveghetorilor le este interzis accesul în sălile de concurs cu genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, notiţe sau alte materiale documetare, mijloace electronice, telefoane sau alte mijloace de comunicare la distanţă. Materialele interzise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala în care se desfăşoară proba scrisă. Evaluarea se va realiza începând cu ora 12.00, de către Comisia de concurs. Toţi membrii comisiei de concurs (cadre didactice şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale) vor fi prezenţi la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria la ora 11.00. La aceeaşi oră vor fi prezenţi şi observatorii – reprezentanţi din partea sindicatelor, părinţi, elevi. Repartizarea candidaţilor pe săli se va afişa pe site-ul ISJ Teleorman, www.isjtr.ro, şi la avizierul centrului de concurs în data de 11 octombrie. În aceeaşi dată se afişează şi repartizarea comisiilor de concurs pe sălile de aşteptare.

În premieră, subiectele pentru concursul de ocupare a funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat vor fi unice la nivel naţional.

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, în Teleorman s-au înscris 148 de candidaţi, unii dintre ei optând pentru mai multe posturi. Astfel, în total au fost înregistrate 163 de cereri, 138 pentru postul de director şi 25 pentru postul de director adjunct, în condiţiile în care în Teleorman au fost scoase la concurs 173 de posturi (142 de director şi 31 de director adjunct).

Dacă în câteva unităţi de învăţământ teleormănene funcţiile de conducere sunt râvnite de mai multe persoane, sunt 27 de şcoli pentru care nu s-a depus nicio candidatură.

Cea mai mare concurenţă este pentru posturile de directori în grădiniţele din mediul urban, pe primul loc aflându-se Grădiniţa cu program prelungit nr. 7 din municipiul Alexandria. Şi postul de director al Grădiniţei cu program prelungit “Ion Creangă” din municipiul Alexandria este râvnit de mai multe persoane. Printre unităţile de învăţământ în care pentru postul de director s-au înscris cel puţin două persoane se numără şi Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” din Alexandria şi Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede.

Majoritatea unităţilor de învăţământ în care nu există nicio solicitare pentru postul de director sunt în mediul rural, printre acestea numărându-se: şcolile gimnaziale Gratia, Sârbeni, Ciuperceni, Izvoarele, Ciolăneşti, Gârdeşti etc. Nici pentru posturile de director de la Şcoala Gimnazială nr. 6 Alexandria şi Şcoala Gimnazială nr. 2 Turnu Măgurele nu s-a înscris niciun candidat.

Conform calendarului de desfăşurare a concursului, probele de interviu şi evaluare a curriculum-ului vitae se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016.

Începând din decembrie 2016 candidaţii care promovează concursul se vor instala în funcţii pentru următorii patru ani. Directorii în funcţie la această dată, care nu promovează concursul sau care nu s-au înscris la concurs vor fi eliberaţi din funcţii. Pe posturile rămase neocupate vor fi numiţi cu delegaţie alţi directori până la organizarea unui nou concurs.

2 Comments

  1. BRATCOVEANU are severe probleme cu limba romana, nu stim cine sunt restul de candidati, dar individul trebuie sa se duca acasa, este spre binele scolii teleormanene, dar si al lui personal, comedia de proasta calitate este la final, individul trebuie zburat!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ar fi cea mai mare rusine pe obrazul PSD si ISJ sa iasa iar directori, semi analfabetii, puternic corupti, CUREA si BRATCOVEANU, groparii scolii teleormanene.Acest BRATCOVEANU, sluga si coleg de viol in tinerete cu penalul Cristy DUICA este cel mai mincinos si pervers personaj care a condus vreo scoala.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.