Social

147 locuri de muncă vacante în Uniunea Europeană

Oferta locurilor de muncă vacante în ţări din Uniunea Europeană cuprinde în această perioadă 147 de posturi, potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, în cadrul căreia funcţionează un compartiment Eures, specializat în facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în Spaţiul Economic European.

Teleormănenii interesaţi de oferta de muncă în străinătate se pot adresa specialiştilor din cadrul acestui compartiment şi se pot înscrie în baza de date a instituţiei.

Pentru această perioadă, prin reţeaua Eures, la nivel naţional sunt disponibile locuri de muncă în Finlanda, Franţa, Germania, Norvegia, Irlanda, Marea Britanie, Malta, Ungaria, Cehia.

Astfel, în Finlanda sunt disponibile 4 posturi pentru şoferi de camioane şi două posturi măcelar, în Franţa – 5 posturi medic specialist şi un post pentru şef de şantier în construcţii, în Germania – 4 posturi operator maşini mase plastice, 8 posturi asistent manager în gastronomia de sistem şi 3 posturi şofer profesionist, în Norvegia un post bucătar, un post asistent bucătar, 2 posturi bucătar preparate indiene, un post geofizician, un post senior geolog, un post senior proiect manager, 4 posturi inginer diverse specializări, un post director testare şi validare, în Irlanda – 4 posturi pentru ingineri software şi două posturi inginer sistem, în Malta 10 posturi îngrijitori clădiri şi camere, în Marea Britanie 13 posturi asistenţi medicali, Ungaria – 75 posturi pentru şoferi de camion, iar în Cehia 4 posturi pentru controlori trafic.

Din 2007, de când funcţionează compartimentul Eures în cadrul AJOFM Teleorman, au solicitat serviciile acestuia pentru obţinerea unui loc de muncă în străinate pe perioadă determinată peste 840 de teleormăneni. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.