Social

144 posturi complete şi peste 650 incomplete disponibile în învăţământul teleormănean

profesor_catedraMonica DUMITRESCU

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, la această dată, după ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată, mai sunt disponibile, în total, 811 posturi netitularizabile în unităţile de învăţământ teleormănene. Dintre acestea, doar 144 posturi sunt complete. Pot participa la şedinţa publică pentru repartizarea pe aceste posturi, care se va desfăşura începând cu 24 august, dascălii care au obţinut minim nota 5 la concursul pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământ organizat anul acesta, dar şi cei care au promovat concursul în perioada 2011-2014.

“Şedinţa se va întinde, probabil, pe parcursul a trei zile. Primii repartizaţi vor fi dascălii care au obţinut minim nota 5 la concursul naţional desfăşurat anul acesta. Pe posturile rămase vacante după repartizarea acestora vor fi repartizaţi dascălii care au promovat concursul naţional pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământ în anii 2013 şi 2014, în şedinţă comună. Dacă şi după repartizarea acestei categorii mai rămân posturi vacante, pot participa la şedinţă dascălii care au promovat concursul în 2012 şi 2011”, a explicat prof. Alexandra Negrea, inspector şcolar de specialitate resurse umane în cadrul ISJ Teleorman. Potrivit acesteia, dacă după toate aceste etape mai rămân posturi neocupate în unităţile de învăţământ teleormănene, Inspectoratul Şcolar Judeţean va organiza la începutul lunii septembrie 2015 un nou concurs, iar candidaţii care vor obţine minim nota 5 la acesta vor fi repartizaţi pe posturile neocupate.

Reprezentanţii ISJ spun că cea mai mare concurenţă va fi pe posturile de învăţători, educatoare, limba română, la aceste specializări fiind excedent de dascăli. Sunt şi discipline pentru care nu există un număr suficient de dascăli, în rândul acestora situându-se cu precădere disciplinele tehnice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.