Economie

144 de teleormăneni și-au reclamat angajatorii la ITM

În primele șase luni ale acestui an, teleormănenii au depus la ITM Teleorman 144 de petiții. Principalele probleme prezentate în conținutul petițiilor au fost referitoare la  munca la negru, neplata drepturilor salariale, neplata orelor suplimentare, neoperarea contractului în REVISAL sau, dimpotrivă, neoperarea deciziei de încetare a contractului în REVISAL, concedierea abuzivă, refuzul eliberării adeverinței de salariat sau alte aspecte prevăzute de legislația în vigoare, respectiv oprire abuzivă a garanției materiale, suspendarea abuzivă a contractului de muncă, calcul eronat al salariului, comportament abuziv al angajatorului, neplata concediilor medicale etc.

Pentru rezolvarea acestor situaţii, s-au efectuat controale la societățile  reclamate, verificarea de documente şi discuţii directe cu petenţii.

Operaţiunile de control efectuate în baza  sesizărilor  care s-au dovedit întemeiate au condus  la sancţionarea contravenţională a angajatorilor vinovați.

În vederea soluționării aspectelor relevate de petenți, inspectorii de muncă au dispus  măsuri de respectare a prevederilor legale încălcate. (C.P.)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.