Social

143 de absolvenţi de gimnaziu din Teleorman vor merge la licee din alte judeţe; cei mai mulţi s-au îndreptat spre Bucureşti

144 de absolvenţi de clasa aVIII-a din Teleorman au optat pentru licee din alte judeţe, dintre aceştia unul singur fiind respins, potrivit potrivit centralizării date publicităţii de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman. Cele mai multe opţiuni, respectiv 106, au fost îndreptate, aşa cum era de aşteptat având în vedere anii trecuţi, către licee din Bucureşti.

Totodată, au fost alese şi licee din Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Argeş, dar şi din Prahova, Constanţa, Timişoara sau Sibiu.

La nivelul judeţului, peste 200 de locuri prevăzute în cifra de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019 la clasa a noua au rămas libere în liceele din Teleorman, la specializări ca Matematică-informatică, Ştiinţe ale naturii, Mecanică, Comerţ sau Agricultură, dintre acestea cele mai multe la Colegiul Tehnic “G-ral Praporgescu” Turnu Măgurele.

La repartizarea computerizată în licee s-a ţinut cont de rezultatele obţinute de elevi la examenul de Evaluare Naţională 2018, precum şi de media cu care a fost absolvit ciclul gimnazial şi de opţiunile pe care elevii, împreună cu părinţii, le-au completat în fişa de înscriere la liceu.

În ceea ce priveşte cazurile speciale apărute după repartizarea computerizată, precum şi ale candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi, toate acestea rămân în sarcina comisiei judeţene de admitere şi vor fi soluţionate în perioada 16-18 iulie 2018. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.