Social

143 de absenți la prima probă a Evaluării Naționale

1.812 din cei 1.955 de candidați înscriși pentru susținerea Evaluării Naționale s-au prezentat, marți, la prima probă a examenului, respectiv cea de Limba și literatura română, transmite Inspectoratul Școlar Județean.

Potrivit sursei citate, 143 de candidați nu s-au prezentat la examen, iar pe durata probei niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, marți, la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă, respectiv cea la Matematică, este programată pentru joi, 24 iunie, în timp ce ultima probă, cea la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Potrivit calendarului, rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.