Social

142 de absenți la a doua probă a Evaluării Naționale/ Primele rezultate vor fi afișate marți

1.813 din cei 1.955 de candidați înscriși pentru susținerea Evaluării Naționale s-au prezentat, joi, la cea de-a doua probă a examenului, respectiv cea de Matematică, transmite Inspectoratul Școlar Județean.

Potrivit sursei citate, 142 de candidați nu s-au prezentat la examen, iar pe durata probei niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Primele rezultate ale examenului vor fi afișate în centrele de examen, marți, 29 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile vor fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16.00- 19.00) și 30 iunie (în intevalul orar 8.00- 12.00) și, potrivit normelor în vigoare, vor putea fi trimise/depuse și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin aceleași mijloace și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Potrivit calendarului, rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.