Social

141 de candidaţi din Teleorman au susţinut proba scrisă în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere în şcoli

Monica DUMITRESCU

În urma evaluării dosarelor de înscriere, comisia judeţeană a validat participarea la proba scrisă a concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pentru 143 de candidaţi. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, la proba scrisă, desfăşurată miercuri, 12 octombrie 2016, la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria s-au prezentat 141 de candidaţi, înregistrându-se doi absenţi. În premieră, subiectele pentru concursul de ocupare a funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat au fost unice la nivel naţional. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii au avut la dispoziţie 120 de minute.

Conform metodologiei, membrii comisiilor de concurs vor evalua testul-grilă în aceeaşi zi, în prezenţa candidaţilor şi a 2 martori aleşi succesiv dintre candidaţi. Rezultatele probei scrise nu se contestă.

Ulterior, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezenţa candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţia ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor şi punctajelor din metodologie. Toate probele sunt obligatorii şi sunt monitorizate de observatorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declaraţi “admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105 puncte.

În cazul în care pentru un post au candidat mai multe persoane, este declarat “promovat” la concurs, candidatul “admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total. În cazul egalităţii de punctaj, este declarat “promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă şi în această situaţie egalitatea se păstrează, pentru unităţile de învăţământ cu filiera tehnologică, este declarat “promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocaţională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unităţii de învăţământ, iar pentru celelalte unităţi de învăţământ este declarat “promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă şi în această situaţie egalitatea persistă, este declarat “promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.

În Teleorman au fost scoase la concurs în total 173 de posturi (142 de director şi 31 de director adjunct). Iniţial s-au înscris 148 de candidaţi care au optat pentru 163 dintre posturile scoase la concurs, unii dintre candidaţi având mai multe opţiuni. Au fost validaţi să participe la proba scisă 143 de candidaţi cu obţiuni pentru 157 de posturi.

Cea mai mare concurenţă este pentru posturile de directori în grădiniţele din mediul urban, pe primul loc aflându-se Grădiniţa cu program prelungit nr. 7 din municipiul Alexandria. Şi postul de director al Grădiniţei cu program prelungit “Ion Creangă” din municipiul Alexandria este râvnit de mai multe persoane. Printre unităţile de învăţământ în care pentru postul de director s-au înscris cel puţin două persoane se numără şi Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” din Alexandria şi Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede.

În 27 de unităţi de învăţământ din Teleorman, majoritatea din mediul rural, nu s-a înscris niciun candidat pentru postul de director. Printre acestea se numără şi Şcoala Gimnazială nr. 6 Alexandria şi Şcoala Gimnazială nr. 2 Turnu Măgurele.

2 Comments

  1. Bratcovean este pesedistul tipic:lingau, spagar, semi doct, cu amanta(hello Flory-Blona!!!), orice sa parvina, multumim domnule Adrian GIDEA, asta da competenta profesionala.

  2. Cant de putred este concursul, Bratcovean de la Saligni, a stat pana duminica in Turcia, acum este scos primul la concurs!Rusine PSD, Rusine ISJ=Casa Coruptiei!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.