Eveniment

14 teleormăneni au susținut concursul de rezidențiat, sesiunea noiembrie 2016

Ministerul Sănătății a publicat clasificarea finală a candidaților care au susținut concursul de Rezidențiat în sesiunea 20 noiembrie 2016.

La acest concurs au participat 14 teleormăneni, nouă la medicină, din care opt au obținut punctaj peste punctajul minim de promovare, patru au susținut concursul la medicină dentară și unul la farmacie, toți promovând concursul. Numărul posturilor scoase la concurs în spitalele teleormănene în această sesiune de rezidențiat a fost, însă, de doar șase posturi, din care, după prima zi de repartizare, două au rămas neocupate. Este vorba de postul de la compartimentul de medicină internă – cronici, specialitatea medicină internă, din cadrul Spitalului orășenesc Zimnicea și de postul de la Centrul de sănătate mintală, specialitatea psihiatrie pediatrică, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alexandria.

Pentru domeniul Medicină, punctajul maxim a fost de 935 de puncte și a fost a fost obținut de un candidat din Iași. Cel mai mare punctaj obținut de un teleormănean la Medicină a fost de 702 puncte. La domeniul Farmacie, tot un candidat din Iași se situează pe primul loc la nivel național, în acest caz punctajul maxim fiind de 896 de puncte, cel mai mare punctaj obținut de un teleormănean în acest caz fiind de 803 puncte, iar la domeniul Medicină dentară, cel mai mare punctaj a fost obținut de un candidat din București, respectiv 908 puncte, cel mai bun punctaj obținut de un teleormănean în acest domeniu fiind de 893 de puncte, situând acest candidat pe locul șapte pe țară în domeniul menționat.

Clasificările finale cu punctajele obținute de candidați pentru cele trei domenii de concurs au fost: domeniul Medicină, punctaj maxim 935, punctaj minim de promovare 561, domeniul Medicină dentară, punctaj maxim 908, punctaj minim de promovare 544, domeniul Farmacie, punctaj maxim 896, punctaj minim de promovare 537. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.