Social

137 de dascăli teleormăneni vor avea salarii mai mari cu 25% de luna viitoare

salariuMonica DUMITRESCU
Anul acesta, la concursul pentru acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar s-au înscris 259 cadre didactice din judeţul Teleorman. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, doar 137 dintre acestea vor beneficia de gradaţia de merit, începând cu 1 septembrie 2015.

Potrivit metodologiei aprobată de Ministerul Educaţiei, numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate a fost calculat astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar se scade numărul de gradaţii acordate personalului didactic, aflate în plată, având în vedere că gradaţia de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei funcţii publice. Gradaţia de merit are o valoare de 25% din salariu şi se atribuie pe o perioadă efectivă de 5 ani.

Anul trecut, în Teleorman, nu a fost organizat concurs pentru obţinerea gradaţiei de merit, deoarece numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate potrivit legii a fost depăşit. Potrivit reprezentanţilor ISJ, anul trecut niciun profesor nu a ieşit din plată, iar numărul normelor didactice a scăzut, ca urmare a scăderii numărului de elevi.

În 2013 au fost acordate 131 de gradaţii de merit, iar în 2012 numărul beneficiarilor a fost de peste 250.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.