Social

134 de clase pregătitoare vor fi înfiinţate la toamnă în Teleorman – În 8 localităţi, copiii vor învăţa alături de colegii lor mai mari, în clase de simultan

Potrivit prof. Sorin Ilie, inspector şcolar pentru învăţământul primar în cadrul ISJ Teleorman, anul acesta vor fi formate pentru clasa pregătitoare 136 de cadre didactice, în 2 serii, organizate în perioada 15-19 iulie, respectiv  26 – 30 august la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria. Acesta spune că formarea cadrelor de clasă pregătitoare este obligatorie şi e organizată în două etape: etapa I: 40 de ore de formare faţă în faţă, respectiv 5 zile, în perioadele menţionate; etapa a II-a: 94 de ore on-line, pe platforma on-line, sub îndrumarea formatorului. Formatori judeţeni sunt profesorii pentru învăţământ primar Dănuţ Parpală, Gabriela Goran şi Sorin Ilie.

La o dată ulterioară finalizării cursului, urmează evaluarea finală, prin care cursantul nu numai că obţine dreptul de a preda la clasa pregătitoare, el obţine şi atestat cu 34 credite profesionale transferabile.

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în prima etapă desfăşurată în perioada 2-22 aprilie 2013 au fost înscrişi 2438 de copii în şcolile teleormănene, acestora adăugându-li-se alţi 125 de copii înscrişi în cea de-a doua etapă, desfăşurată în perioada 8-17 mai 2013. Majoritatea copiilor înscrişi în clasa pregătitoare anul acesta sunt copii care vor împlini şase ani până la 1 septembrie 2013.

Numărul copiilor care au fost înscrişi în clasa pregătitoare în Teleorman a depăşit cu peste 500 estimările iniţiale ale Inspectoratului Şcolar Judeţean. Conducerea ISJ spune că nu vor fi probleme nici în ceea ce priveşte spaţiul în care vor fi amenajate clasele pregătitoare în anul şcolar viitor, mobilierul necesar, şi nici în ceea ce priveşte cadrele didactice specializate care vor preda la aceste clase.

“Vor fi înfiinţate 134 de clase pregătitoare în anul şcolar 2013-2014. Nu scăpăm nici anul acesta de învăţământul simultan, în opt localităţi teleormănene numărul copiilor de vârstă şcolară fiind foarte mic, însă din fericire, comparativ cu anul trecut, s-a redus numărul acestor clase cu învăţământ simultan”, a declarat prof. Sorin Ilie. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.