Social

133 de teleormăneni, angajaţi pe loc la Bursa locurilor de muncă

IMG_1045La sfârşitul săptămânii trecute, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a organizat Bursa generală a locurilor de muncă la Alexandria, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele. Cei 37 de angajatori prezenţi la eveniment au pus la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă 458 de posturi, majoritatea pentru absolvenţii de studii medii sau profesionale. Potrivit organizatorilor, peste 900 de persoane s-au interesat de ofertele angajatorilor teleormăneni, însă doar 133 dintre acestea au avut şansa să fie angajaţi pe loc. Cele mai multe persoane, respectiv 78, au fost angajate în domenii de activitate precum: economic, servicii şi comerţ, confecţii textile, construcţii metalice, cerinţele pentru acestea fiind studii medii sau profesionale. Tot din rândul celor cu studii medii sau profesionale au fost angajate cinci persoane conform Legii 116/2002, privind marginalizarea socială, în domenii de activitate precum: servicii şi comerţ, construcţii civile şi industria alimentară. Din rândul persoanelor cu studii superioare doar trei au fost angajate în cadrul Bursei de sătămâna trecută: un medic veterinar, un inginer mecanic şi un consilier juridic.

De asemenea, au fost selectate 186 de persoane, la nivelul judeţului, în urma susţinerii unui interviu, cu scopul încadrării în muncă, în perioada următoare. În cadrul acestui eveniment, persoanele participante au fost informate de către angajaţii A.J.O.F.M Teleorman, cu privire la măsurile active de ocupare, precum şi despre posibilitatea ocupării unui loc de muncă în Spaţiul Economic European.

De asemenea, în locaţiile de desfăşurare a bursei, au fost amenajate spaţii pentru informare şi consiliere profesională, unde au fost puse la dispoziţia celor interesaţi materiale informative (pliante, broşuri, afişe), elaborate în cadrul proiectului “Fii informat”, precum şi a altor proiecte finanţate din Fondul Social European. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.