Social

132 de unităţi de învăţământ din Teleorman funcţionează fără autorizaţii de securitate la incendiu

Monica DUMITRESCU

Concluziile rezultate în urma controalelor efectuate de ISU Teleorman în unităţile de învăţământ în acest an au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de inspectorul şef Marius Stancu miercuri, 2 noiembrie, la Alexandria.

Potrivit datelor prezentate, pompierii au constatat peste 500 de nereguli la unităţile de învăţământ din judeţ în urma controalelor desfăşurate. Controalele au avut ca scop eliminarea deficienţelor ce pot genera diferite situaţii de urgenţă, dar şi pregătirea copiilor şi a personalului didactic în ceea ce priveşte comportamentul acestora în situaţii de urgenţă.

Numărul obiectivelor controlate în anul 2016 care funcţionează fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, deşi era obligatorie deţinerea acestui document, este 132 de unităţi.

Aproximativ un sfert dintre neregulile constatate au fost soluţionate. Au fost acordate 311 avertismente şi 19 amenzi în valoare totală de 46000 lei.

În cazul executării exerciţiilor de evacuare în unităţi de învăţământ, cadrele ISU Teleorman au observat că semnalul de alarmare şi evacuare în caz de incendiu este cunoscut de profesori şi copii, dar nu există persoane responsabile cu verificarea evacuării grupului ţintă. La nivelul unităţilor de învăţământ, în urma executării şi evaluării exerciţiilor  de evacuare în caz de incendiu şi în caz de cutremur, calificativul mediu obţinut a fost “BUN”, doar două şcoli din Roşiorii de Vede reuşind să obţină calificativul “FOARTE BUN”.

One Comment

  1. Pana acum ce au facut pompierii??? De ce nu au luat masurile legale???

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.