Eveniment

132 de misiuni în trei zile / La Beiu, pompierii au scos o persoană decedată dintr-o fântână

În trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 132 de evenimente, transmite mr. Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al instituției.

Dintre acestea, 70 au fost cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2.

Pompierii militari au mai fost solicitați să intervină la 3 accidente rutiere, produse pe raza localităților Tîrnava, Alexandria și Călmățuiu de Sus, în urma cărora au rezultat patru victime, dintre care două au fost încarcerate. La aceste cazuri, pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cele trei evenimente rutiere au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

În același interval, de 72 de ore, a mai fost nevoie de intervenție la alte 54 misiuni, dintre care: 5 misiuni în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, o intervenție pentru scoaterea unei persoane decedate dintr-o fântână, pe raza localității Beiu, și 48 de activități de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen; 5 incendii, astfel: trei incendii izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Drăgănești Vlașca, Crângeni și Smârdioasa, toate la nivelul acoperișului, din cauza coșului de fum defect care a permis scânteilor să ajungă pe metarialele combustibile din apropiere și două incendii de vegetație uscată și gunoi menajer pe raza localităților Crângeni și Videle. La aceste evenimente, pompierii au reușit să stingă flăcările în limitele găsite, cu ajutorul autospecialelor de lucru cu apă și spumă din dotarea subunităților de intervenție, fără a fi înregistrate victime omenești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.