Eveniment

132 de intervenții ale pompierilor teleormăneni în trei zile / Cele mai multe au fost cazuri SMURD

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 132 evenimente, în 72 de ore. Cele mai multe dintre acestea au fost cazuri SMURD – 66, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2. De asemenea, pompierii au intervenit la 22 incendii, dintre care unul izbucnit la o locuință din municipiul Roșiorii de Vede, unul la o anexă gospodărească în localitatea Grădișteanca (Gălăteni), un incendiu la un autoturism în municipiul Alexandria, unul izbucnit la un tomberon și 18 incendii de vegetație uscată și gunoi menajer pe raza localităților Turnu Măgurele (2), Lăceni, Voievoda (2), Buzescu, Roșiorii de Vede, Traian, Vedea, Blejești, Spătărei, Prundu, Siliștea, Rădoiești Vale, Videle, Gălăteni, Ștorobăneasa și Viișoara.

Au avut loc și trei evenimente rutiere, la care a fost nevoie de pompieri. Acestea au avut loc pe raza localităților Piatra, Poeni și Cosmești, în urma cărora au rezultat 4 victime, dintre care una încarcerată. Pompierii militari au intervenit cu tehnica din dotare pentru descarcerarea persoanelor, acordarea primului ajutor calificat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cazurile au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

41 alte misiuni, dintre care: 2 misiuni pentru deblocarea ușilor de acces în locuințe, 13 activități în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, 11 misiuni pentru verificarea persoanelor carantinate și 15 verificări la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen, transmite mr. Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.