Eveniment

13 permise de conducere, reținute de polițiști într-o singură zi

În ultimele 24 de ore,  în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 22.690 de lei, au reținut 13 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Dintre totalul sancțiunilor aplicate, 24 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 3 sancțiuni pentru alte abateri, 1 sancțiune pentru neacordare prioritate de trecere.
Totodată, în urma activităților preventive desfășurate a fost constatată o infracțiune pentru “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Astfel, la data de 04 mai a.c., orele 07.50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Alexandria, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Alexandria, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul  expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “conducerea  unui vehicul sub influența alcoolului ”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Tot miercuri, 04 mai a.c., orele 21:05, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede-Biroul Rutier, au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Roșiori de Vede, având dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de  “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permisul de conducere suspendat”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.