Eveniment

13 permise de conducere, reținute de polițiști în minivacanța de 1 Decembrie

În contextul minivacanței de 1 Decembrie, polițiștii au continuat acțiunile pe raza județului Teleorman, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice. În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale în valoare de 33.275 de lei, au reținut 13 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 3 certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 34 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 sancțiune pentru lumini, 3 sancțiuni pentru depășire, 4 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 8 sancțiuni pentru alte abateri, 2 sancțiuni pentru lipsă inspecție tehnică periodică.
Astfel, sâmbătă, 3 decembrie, ora 22.10, polițiștii din cadrul Secției nr.4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Călmățuiu de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 612 A, în comuna Crângeni, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

În noaptea de duminică spre luni, la ora 00.50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Alexandria, în timp ce conducea un autoturism  pe DE 70, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “ conducerea  unui vehicul fără permis de conducere” ,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
Pentru deplasarea în condiții de siguranță, pe timp de ceață, ploaie sau polei, polițiștii recomandă conducătorilor auto următoarele: – în condiții de vizibilitate redusă (ceață densă, ploaie abundentă), utilizați luminile de întâlnire  și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri! – păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față și evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare ale autovehiculului! – sporiți atenția la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehicule cu gabarit mare! – înainte de a porni la drum, interesați-vă cu privire la condițiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți! – adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic! – în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini este recomandat să folosiți frâna de motor! – de asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare decât în condiții normale! – în condițiile unui trafic aglomerat sau ale apariției blocajelor rutiere, păstrați-vă calmul, nu blocați intersecțiile și nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate! – nu uitați,  anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei! – nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori a  substanțelor psihoactive! – respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule! – folosiți centura de siguranță! – respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.