Eveniment

13 incendii de vegetație uscată, gunoi menajer și miriști în ultimele 4 zile

În ultimele 4 zile, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman au intervenit pentru stingerea a nu mai puțin de 13 incendii de vegetație uscată, gunoi menajer și miriști.

Reprezentanții ISU Teleorman anunță că este complet interzisă curățarea terenurilor prin incendiere. Cu toate acestea, oamenii încă au această practică, când vine vorba despre cum curăță terenurile, deși riscurile sunt imense.

Tot sursa citată transmite cauzele incendiilor de vegetație uscată, care se propagă rapid și “pun în pericol culturile agricole din apropiere, locuințele cetățenilor și chiar vețile omenești”, pe când, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier.

În ceea ce privește incendiile de pe terenurile agricole, acestea au fost raportate către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Teleorman, cât și către Garda de Mediu pentru luarea măsurilor necesare. Pe lângă toate acestea, reprezentanții ISU Teleorman menționează și consumul sporit de resurse umane și materiale din partea subunităților de pompieri în cazul acestor incendii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.