Eveniment

128 de persoane sunt în carantină, la nivelul județului; 15 au venit din „zona roșie” în ultimele 24 de ore

128 de persoane sunt, în prezent, în carantină instituționalizată, la nivelul județului Teleorman, transmite Centrul de Comunicare al Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman. Potrivit celei mai recente informari, dintre acestea, 15 persoane au intrat în carantină în ultimele 24 de ore, după ce s-au întors în județ din „zona roșie”, în timp ce alte patru persoane au intrat în carantină ca urmare a nerespectării condițiilor privind izolarea.

În prezent, la nivelul județului Teleorman, sunt funcționale patru centre de carantină, cu o capacitate totală de 200 de locuri.

Pe de altă parte, alte 2.728 de persoane din județ sunt izolate la domiciliu și monitorizate pasiv de Direcția de Sănătate Publică, pentru o perioadă de 14 zile.

“Începând de ieri, 29 martie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 4, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00, dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc”, mai transmit autoritățile.

Pentru verificarea motivului deplasării, persoanele cu vârsta peste 65 de ani prezintă o declarație pe propria răspundere completată în prealabil.

De asemenea, Centrul de Comunicare al Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman reamintește cetățenilor faptul că persoanele care părăsesc locul în care au fost plasate în carantină, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor. De asemenea, persoanele care nu respectă condițiile izolării la domiciliu și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.