Social

1241 de elevi din Teleorman, beneficiari ai bursei “Bani de liceu”

Monica DUMITRESCU

Lista cu beneficiarii bursei “Bani de liceu” în anul şcolar 2016-2017 a fost publicată marţi, 1 noiembrie. Toţi solicitanţii din Teleorman se regăsesc pe lista beneficiarilor, aşa încât 1241 de liceeni care învaţă anul acesta în unităţile teleormănene primesc bursa în valoare de 180 de lei pe lună, pe toată durata cursurilor, cei din clasa a XII-a beneficiind de aceşti bani inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat.

Sprijinul financiar din cadrul programului “Bani de liceu” se acordă elevilor care provin din familii în care venitul mediu lunar realizat pe ultimele trei luni pe membru este mai mic sau egal cu 150 lei. Suportul financiar este însă condiţionat de prezenţa la şcoală, beneficiarii riscând să piardă ajutorul dacă acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună.

Cei mai mulţi liceeni teleormăneni beneficiari ai bursei “Bani de liceu” în acest an şcolar sunt elevi ai Liceului Tehnologic “Virgil Madgearu”  din Roşiorii de Vede, unde au fost depuse 136 de cereri, Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede, unde sunt 112 cereri şi Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, unde au fost înregistrate 93 de cereri. Cele mai puţine cereri au fost înregistrate la Liceul Tehnologic Măgura (2 cereri), Liceul Tehnologic nr. 2 Roşiorii de Vede (4 cereri) şi Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga (10 cereri), acestea fiind şi unităţile de învăţământ liceal din judeţ cu cei mai puţini elevi.

Comparativ cu anul şcolar trecut, numărul beneficiarilor bursei “Bani de liceu” a scăzut cu 474 de elevi.

La nivel naţional, pentru anul şcolar 2015-2016, Guvernul susţine financiar 44701 elevi de liceu, cei mai mulţi din judeţele Suceava, Iaşi, Vaslui, Dolj şi Botoşani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.