Social

124 catedre complete şi alte câteva sute incomplete au rămas neocupate până acum în şcolile teleormănene

Dascălii care au obţinut minim nota 5 la concursul pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământ organizat anul acesta, dar şi cei care au susţinut concursul în 2012 sau 2011 şi au promovat mai au şansă o obţină un post, dacă nu au reuşit până acum sau să îşi completeze numărul de ore pentru anul şcolar 2013-2014. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, după ultima şedinţă publică pentru repartizarea dascălilor pe posturile vacante din şcolile teleormănene, desfăşurată în centrele în care s-a susţinut concursul anul acesta la începutul săptămânii trecute, au mai rămas disponibile 124 posturi complete şi alte 522 de posturi incomplete. O nouă şedinţă publică, de data acesta organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean se va desfăşura în data de 27 august.

Seria şedinţelor în care vor fi repartizaţi dascălii teleormăneni pe posturile vacante va continua, chiar şi după începerea anului şcolar, până când toate posturile vacante sau cele care se vor vacanta pe parcurs vor fi ocupate.

Reprezentanţii ISJ estimează că în anul şcolar 2013-2014, la catedră vor fi în proporţie de peste 95% dascăli calificaţi. Numărul dascălilor pensionari rămaşi în sistem va fi foarte mic, la aceştia apelându-se doar acolo unde nu au fost solicitări din partea dascălilor care au promovat concursul de ocupare a posturilor vacante din învăţământ anul acesta sau în ultimii doi ani.

În unităţile de învăţământ teleormănene vor fi la catedră în anul şcolar 2013-2014 aproximativ 4000 de dascăli. Anul acesta au fost vacante în total  877 de posturi complete şi incomplete, doar 54 dintre acestea fiind titularizabile. La concurs au participat 567 de candidaţi în Teleorman, însă au reuşit să obţină cel puţin nota 7, condiţie obligatorie pentru ocuparea unui post titularizabil, doar 200 de dascăli. Cu toate că numărul dascălilor titularizabili din Teleorman a depăşit cu mult numărul posturilor disponibile, după repartizarea din 9 august au rămas neocupate 11 posturi, care s-au adăugat posturilor netitularizabile, putând fi ocupate de candidaţii cu cel puţin media 5 la concurs. Cu medii peste 5 la concurs anul acesta sunt aproape 380 de dascăli, însă la repartizare pot participa şi dascălii care au obţinut cel puţin nota 5 la concursurile din 2011 şi 2012.

Reprezentanţii ISJ spun că dacă la specializările: învăţători, educatori, educaţie fizică, geografie sau istorie în Teleorman este excedent de dascăli calificaţi, la disciplinele educaţie muzicală şi educaţie plastică încă mai sunt probleme. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.