Eveniment

12 cazuri de gripă și infecții respiratorii acute înregistrate în școlile din județ într-o singură zi/ Cursuri suspendate parțial în două unități de învățământ

Numai pentru ziua de miercuri, 12 februarie, în unitățile școlare din Teleorman au fost raportate 12 cazuri de infecții respiratorii acute/gripă, cele mai multe, respectiv șapte, pe raza municipiului Roșiori de Vede, a precizat Oana Stoicescu, inspector școlar – activități extrașcolare din cadrul Inspectorului Școlar Județean Teleorman. Alte patru cazuri au fost înregistrate în școlile din Alexandria, în timp ce un caz a fost confirmat la Turnu Măgurele.

Îmbolnăvirile de gripă și infecții respiratorii acute au condus, în cazul a două unități școlare din județ, la suspendarea parțială a cursurilor. Este vorba despre Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Alexandria, unde la nivelul clasei pregătitoare C, cursurile au rămas suspendate și pentru ziua de marți, 12 februarie, și despre Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Roșiorii de Vede, unde la clasa a II-a B au fost înregistrate două cazuri de gripă și 12 cazuri de infecții respiratorii acute, iar în urma întrunirii Consiliului de Administrație s-a decis suspendarea cursurilor la clasa respectivă pentru o perioadă de trei zile, în intervalul 12-14 februarie.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/materiale-de-igiena-de-la-uniunea-europeana-pentru-persoanele-cu-venituri-reduse-la-zimnicea-distribuirea-pachetelor-se-apropie-de-final/

Atât pentru cele două unități de învățământ, cât și pentru celelalte unități școlare din județ au fost luate toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitățile de elevi, respectându-se precizările din adresa MEC nr. 8339/06.02.2020.

Inspectoratul Școlar Județean Teleorman monitorizează zilnic cazurile de gripă, în acest sens existând o colaborare permanentă cu Direcția de Sănătate Publică Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.