Eveniment

115 evenimente la sfârșit de săptămână, pentru pompierii militari

La sfârșitul săptămânii trecute, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină la 115 evenimente, dintre acestea 91 fiind misiunile paramedicilor SMURD Teleorman care au acordat primul ajutor calificat și au transportat la unitățile de primiri urgențe cetățenii cu probleme medicale. Alte trei misiuni au fost de asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la accidentele rutiere, trei intervenții pentru sprijinirea echipajelor medicale ale SAJ Teleorman pentru preluarea unor persoane cu probleme locomotorii și transportarea lor la spital, patru incendii de locuințe și 14 incendii de vegetație uscată și resturi menajere.

În vederea creșterii gradului de siguranță a populației, pompierii militari teleormăneni au efectuat pe linia prevenirii și stingerii incendiilor șase controale de specialitate la localități, instituții publice și unități de învățământ, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 27 de sancțiuni contravenționale.

 

Jarul căzut din sobă putea duce la o tragedie într-o locuință din Alexandria

 

Pompierii militari au intervenit,duminică seară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit de pe strada Cuza Vodă, din municipiul Alexandria, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Incendiul, ce se manifesta la nivelul unui dormitor și la acoperișul construcției, a fost localizat și lichidat rapid de salvatori, aceștia reușind să evite extinderea flăcărilor la întreaga casă de locuit.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 7.000 de lei. Pompierii au reușit să salveze restul casei de locuit, bunurile materiale fiind apreciate la peste 40.000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la jarul căzut dintr-o sobă pe materialele combustibile din apropiere.

 

Coșul de fum continuă să reprezinte un pericol în sezonul rece

 

Sâmbătă dimineață, pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la o locuință din satul Deparați, comuna Trivalea Moșteni.

Sosite la fața locului cu două mașini de stingere, echipajele de intervenție au constatat că focul se manifesta la nivelul acoperișului, în jurul coșului de fum, existând riscul extinderii acestuia la întreaga construcție.

Incendiul a fost stins în limitele găsite în aproximativ 40 de minute, militarii salvând locuința apreciată la suma de 15.000 de lei. Valoarea pagubelor, reprezentând astereala din lemn și coșul de fum defect, a fost estimată la suma de 1.000 de lei.

Bunuri estimate la aproape 5.000 de lei au fost distruse și într-o gospodărie din Licuriciu, de incendiul provocat de un coș de fum deteriorat, care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere.

Intervenția promptă a pompierilor militari, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, a condus la salvarea de bunuri de peste 20.000 de lei, reprezentând în mare parte casa de locuit și anexele gospodărești. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

 

14 incendii de vegetație uscată

 

La finalul săptămânii, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 14 incendii de vegetație uscată și resturi menajere, acestea putând pune în pericol bunurile materiale din gospodăriile cetățenilor ori viața oamenilor, participanți la traficul rutier, deoarece fumul degajat a îngreunat circulația pe anumite sectoare de drum.

Incendiile, care s-au manifestat pe raza localităților Turnu Măgurele (două evenimente), Sârbeni, Fântânele, Cârlomanu, Scrioaștea ( două incendii), Vitănești, Copăceanca, Gratia, Olteni, Prunaru, Măgura și Călinești, au avut aproape în totalitate o cauză probabilă comună, și anume „focul deschis în spații deschise”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.