Social

114 absenți la proba de Limba și literatura română a Bacalaureatului; un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă

1.752 de candidați, din totalul de 1.866 înscriși, s-au prezentat, luni, la prima probă a examenului național de Bacalaureat, respectiv Proba de Limba și literatura română. 114 candidați au absentat, iar un candidat a fost eliminat din examen, pentru tentativă de fraudă. Acesta nu va mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

La nivelul județului, pentru sesiunea iunie-iulie 2021 a examenului național de Bacalaureat au fost organizate 11 centre de examinare.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Absolvenții de clasa a XII-a vor reveni în centrele de examen marți, 29 iunie, pentru proba obligatorie a profilului, în timp ce miercuri, 30 iunie, este programată proba la alegere a profilului și a specializării. Pentru ziua de joi, 1 iulie, este programată proba de Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.