Social

11 persoane, preluate de Ambulanţă de pe străzi sau din gări, iar alte 20 au suferit traumatisme din cauza căzăturilor pe gheață

Gerul cumplit din ultimele zile a făcut ca Serviciul de Ambulanţă Teleorman să fie solicitat mai mult ca în zilele normale. Din numărul total al apelurilor din weekend, 45 au reprezentat dureri abdominale sau de spate, 35 de apeluri au fost pentru dureri puternice de cap, aproape 55 de solicitări au fost pentru tuse, probleme respiratorii minore și copii bolnavi, iar în 13 cazuri a fost vorba de accidente vasculare cerebrale.

Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă, 11 persoane au fost găsite pe stradă sau în gări şi salvate de la îngheţ. Este vorba de cinci persoane, considerate cazuri sociale și șase persoane căzute, fie în stradă, fie în curtea casei.

În ceea ce privește cele cinci cazuri sociale, este vorba de o femeie de 42 de ani, din Crevenicu, care a fost preluată de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman de la domiciliu, în urma sesizării unor vecini. Femeia nu avea posibilitatea încălzirii locuinței. Aceasta a fost transferată la Spitalul Videle. Și celelalte persoane, cazuri sociale, tot din Videle sunt. Acestea au fost identificate de ambulanțieri în misiunile de patrulare pe care echipajele de la Ambulanță le fac din două în două ore în locurile cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost. Astfel, cele patru persoane au fost preluate din Gara Videle, un bărbat de 56 de ani, pe data de 6 ianuarie, și alte trei persoane, o femeie de 35 de ani și una de 54 de ani și un bărbat de 40 de ani, pe 8 ianuarie, și transportate, de asemenea, la Spitalul Videle. Persoanele fără adăpost sunt transportate la spital în vederea investigațiilor medicale și, apoi, dacă se constată că nu au probleme de sănătate sunt transportate în centrele sociale puse la dispoziție de autorități.

Cauza celor șase persoane găsite căzute în stradă sau în curtea casei a fost alcoolul, acestea fiind găsite în stare de ebrietate. Nici una nu a suferit fracturi sau degerături.

De asemenea, ambulanța a intervenit și în 23 de accidente diverse, din care, în 20 de cazuri a fost vorba de persoane care au căzut pe gheață. În cazul acestora, 17 au suferit fracturi la nivelul membrelor inferioare și superioare și trei, traumatisme craniene.

În șase situaţii, din nefericire, apelul la salvare a fost făcut prea târziu, cele șase persoane fiind găsite decedate la momentul în care echipajele au ajuns la locul solicitării. La finalul săptămânii, echipajele de la ambulanță au intervenit și la două accidente rutiere, unul la Crângu, soldat cu cinci victime și un altul produs la Necșești, de unde a fost preluată o victimă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.