Social

11 localități din Teleorman au incidența COVID-19 mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori / Printre acestea, și Alexandria

Deși ridicarea restricțiilor și faptul că starea de alertă pe teritoriul României nu a mai fost prelungită a făcut ca interesul oamenilor pentru evoluția pandemiei să scadă considerabil, fapt evidențiat și de numărul tot mai mic (în weekend, acesta fiind chiar zero) de persoane care se vaccinează împotriva COVID-19, acest lucru nu înseamnă că nu mai sunt înregistrate cazuri de îmbolnăviri.

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, la data de 21 martie, în 11 localități din județ rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 este peste pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare se înregistrează în comuna Scioaște, unde sunt 7.28 cazuri la mie, în timp ce în municipiul Alexandria, incidența de este 3.45, aici fiind și cele mai multe cazuri confirmate în ultimele două săptămâni, respectiv 168.

Pe de altă parte, tot în 11 unități administrativ-teritoriale din Teleorman nu a fost confirmat niciun caz în ultimele 14 zile, incidența fiind, implicit, zero în aceste localități.

Rata de infectare la nivelul întregului județ a scăzut la 2.05, potrivit sursei citate, în ultimele două săptămâni, 725 de teleormăneni primind vestea că au COVID-19.

În același timp, 17,65% dintre paturile destinate îngrijirii pacienților infectați cu SARS-CoV-2 din spitalele din Teleorman sunt ocupate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.