Economie

105 producători agricoli din Teleorman s-au înscris în programul de susținere a producției de usturoi

“Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi” se implementează conform HG nr. 436/2021 privind modificarea si completarea Hotarârii Guvernului nr. 108/2019, iar în anul 2021 subvenția se plătește ca ajutor de minimis pentru cultura usturoiului în câmp. Valoarea ajutorului de minimis care se acordă beneficiarilor este de maximum 3.000 euro/ha. În acest an, s-au înscris în program un număr de 105 producători agricoli din județul Teleorman, însumând o suprafață de 124,63 ha de usturoi. O parte din aceștia, respectiv 27 de beneficiari, au depus până la momentul actual documentele justificative pentru valorificarea producției.

Reprezentanții Direcției Agricole Județene Teleorman precizează că perioada în care se realizează valorificarea producției în acest an este 15 iunie 2021 – 22 noiembrie 2021, iar termenul de depunere a documentelor justificative – bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare – este până la data de 29 noiembrie 2021.

Ulterior, Direcţia Agricolă Teleorman va transmite toate documentele centralizate către Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, urmând ca până la finalul anului cultivatorii de usturoi să-şi primească banii.

Pentru obținerea sprijinului, solicitanții înregistrați în Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a producției de usturoi au obligația să comunice la DAJ Teleorman documente justificative care să ateste valorificarea producției de usturoi obținute. Plata se va acorda proporțional cu suprafața efectiv cultivată.

În cazul nerespectării condițiilor de eligibilitate, beneficiarii schemei de minimis sunt obligați la restituirea contravalorii sprijinului financiar, la care se vor adăuga dobânzi și penalități de întârziere de la data încasării acestuia, conform prevederilor Legii nr.207/2005 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.