Social

105 elevi din Teleorman vor primi ajutor financiar pentru achiziționarea unui calculator / LISTA completă a beneficiarilor

Ministerul Educației a publicat Ordinul prin care se aprobă Lista nominală a beneficiarilor Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare și venitul maxim brut lunar pe membru de familie pentru care se acordă ajutorul financiar, pentru anul 2022, documentul fiind publicat și în Monitorul Oficial.

Din totalul de 1969 de beneficiari, 105 sunt elevi din județul Teleorman, cei mai mulți – 24 – fiind elevi ai Școlii Gimnaziale “Anghel Manolache” din comuna Scrioaștea. De asemenea, din cadrul Școlii Gimnaziale Smârdioasa sunt 12 beneficiari, la fel cum 9 elevi din Turnu Măgurele vor obține ajutorul financiar pentru achiziționarea unui calculator.

Conform ordinului, venitul maxim brut lunar pe membru de familie pentru care se acordă ajutorul financiar beneficiarilor este 250 de lei, în timp ce ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăși valoarea calculatorului achiziționat.

“Elevii care au dreptul de a beneficia de prevederile prezentei legi depun o cerere de acordare a ajutorului financiar pentru achiziționarea unui calculator, însoțită de documentele prin care se face dovada acestui drept, potrivit legii și normelor metodologice de aplicare, la unitatea de învățământ la care sunt înscriși”, se arată în Legea nr. 269/2004 care reglementează acordarea sprijinul financiar.

De asemenea, ordinul de ministru aprobă și calendarul potrivit căruia ajutorul va ajunge la beneficiari, astfel: 25 iulie – 12 august – achiziția bonurilor valorice de către Ministerul Educației și distribuirea către inspectoratele școlare/universități; 16 – 31 august – eliberarea bonurilor valorice către beneficiari; 16 august – 14 octombrie – achiziționarea de calculatoare; 16 august – 17 octombrie – depunerea copiilor după facturi și după procesele-verbale de predare-primire de către elevi și studenți; 16 august – 28 octombrie – depunerea de către operatorii economici a bonurilor valorice, a copiilor după facturi și după procesele-verbale de predare-primire spre decontare, la comisia județeană, respectiv la comisiile din instituțiile de învățământ superior, înregistrarea operatorilor economici pe portalul dedicat; 22 august – 18 noiembrie – decontarea către operatorii economici.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.