Social

10 solicitări de transfer după repartizarea computerizată în liceele din Teleorman

Monica DUMITRESCU

Cele 10 cazuri speciale apărute după cele două repartizări computerizate în clasa a IX-a de liceu au fost rezolvate favorabil de comisia judeţeană de admitere, potrivit prof. Iuliana Stancu, inspector şcolar general adjunct, preşedinte al comisiei judeţene de admitere în învăţământul liceal. Aceasta a precizat că situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată se referă la: elevi cu anumite probleme medicale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc.

După repartizarea computerizată în liceele din Teleorman au rămas neocupate 438 de locuri. Acestora li se adaugă şi cele aproximativ 150 de locuri rezervate pentru candidaţii de etnie romă, care au rămas neocupate.

Doar la Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” din Alexandria, Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria şi Liceul Teoretic Olteni au fost ocupate toate locurile disponibile în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2016-2017.

Majoritatea locurilor rămase libere sunt la liceele tehnologice, însă au rămas locuri neocupate şi la specializările matematică-informatică, filologie, ştiinţe ale naturii sau ştiinţe sociale.

Absolvenţii de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională şi nu au participat la repartizarea computerizată în licee mai au o şansă la începutul lunii septembrie 2016, când va fi organizată a treia etapă a admiterii, ultima din acest an. De data aceasta, repartizarea se va face în şedinţă publică, pe locurile rămase libere. Tot atunci pot participa la repartizarea în clasa a IX-a şi absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut Evaluarea Naţională, aceştia urmând să fie repartizaţi pe baza mediei generale pe care au obţinut-o în clasele V-VIII.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.