Social

10% – rata de ocupare a spitalelor din Teleorman cu pacienți COVID

Printr-un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației privind siguranța sanitară în mediul școlar, s-a stabilit ca desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe să fie permisă în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19. Același ordin, emis în urmă cu câteva zile, prevedea ca direcțiile de sănătate publică județene să publice pe site-urile proprii situația ocupării paturilor destinate COVID, școlile urmând să fie închise atunci când 75% din paturile destinate îngrijirii pacienților infectați cu SARS-CoV sunt ocupate.

Ca atare, începând de marți, 18 ianuarie, Direcția de Sănătate Publică Teleorman publică procentul de ocupare a paturilor din spitalele COVID din Teleorman, alături de celelalte cifre centralizate privind incidența cumulată, cazurile confirmate, numărul de teste efectuate sau numărul persoanelor vaccinate din județ.

Așadar, la data menționată, gradul de ocupare a paturilor COVID în Teleorman este de 10%, iar incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 1.11.

De asemenea, potrivit sursei citate, în județ sunt cinci localități care au o incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori, respectiv orașul Videle, cu cea mai mare rata de infectare dintre toate unitățile administrativ-teritoriale din Teleorman – 3.97 cazuri la mia de locuitori, comunele Moșteni – 3.76, Bujoru – 3.34, Zâmbreasca – 3.20 și Traian – 3.01 la mie.

De asemenea, cele mai multe infectări în ultimele 14 zile s-au înregistrat în reședința de județ – 101 cazuri confirmate, rata de incidență la nivelul municipiului ajungând la 2.07. În ceea ce privește celelalte localități urbane, Zimnicea are o rată de infectare de 1.78, Roșiorii de Vede – 1.24, iar Turnu Măgurele – 1.07.

Pe de altă parte, în 33 de localități, toate din mediul rural, nu a fost înregistrată nicio îmbolnăvire de COVID-19 în ultimele două săptămâni.

DSP Teleorman mai transmite că, în 24 de ore, au fost efectuate 135 de teste RT-PCR și 262 de teleormăneni s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.