Eveniment

„10 PENTRU SIGURANȚĂ”, campanie de informare și prevenire a infracționalității în unitățile de învățământ din Teleorman

La nivelul județului, timp de două săptămâni, în perioada 07-20 septembrie, se va desfășura campania de informare și prevenire a fenomenului infracțional în unitățile de învățământ și zonele adiacente – „10 PENTRU SIGURANȚĂ”. Sunt vizate atât unități școlare din mediul urban, cât și din mediul rural, campania adresându-se elevilor de diferite vârste, părinților și profesorilor.

În acest sens, joi, 5 septembrie, la sediul IPJ Teleorman, a avut loc o conferință de presă, a cărei temă a fost desfășurarea în sistem integrat, la nivelul județului, a activităților avute în vedere în cadrul campaniei. Au luat parte la eveniment polițiști ai structurilor de prevenire și relații publice din cadrul Inspectoratului de Poliție JudețeanTeleorman, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, Inspectoratului Județean de Jandarmi Teleorman și ai Poliției Rutiere, dar și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog – Teleorman și Inspectoratului Școlar Teleorman.

În timpul campaniei, elevii vor afla de la autorități ce înseamnă și cum să prevină fenomenul violenței în școli, dar și eventualele urmări ale unor astfel de fapte antisociale.

Potrivit calendarului, campania se va derula în unități școlare din Alexandria (Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, Liceul Constantin Noica, Școala Gimnazială Alexandru Colfescu, Școala Gimnazială nr. 7, Liceul Alexandru Ioan Cuza, Liceul Tehnologic nr.1, Școala Gimnazială Mihai Viteazul și Școala Gimnazială nr.5), Turnu Măgurele (Școala Mircea cel Bătrân, Grupul Școlar Tehnic Sf. Haralambie, Liceul Tehnologic General David Praporgescu), Zimnicea (Școala Gimnazială nr.3 Zimnicea și Liceul Zimnicea), dar și în unități de învățământ din mediul rural, respectiv Școala Gimnazială Măgura, Școala Gimnazială Vitănești, Școala Gimnazială Poroschia, Școala Gimnazială Țigănești, Liceul Olteni și Liceul Piatra.

Statisticile arată că, în anul școlar 2018-2019, la nivelul județului, au fost comise 18 infracțiuni de violență în școli, în urma cărora au fost aplicate 154 de contravenții. Șapte dintre acestea au fost comise în unități școlare din municipiul Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.