Eveniment

10 alexăndreni s-au înscris la concursul anual de vinuri. Înscrierile continuă

Monica DUMITRESCU

Primăria municipiului Alexandria şi Consiliul Local organizează vineri, 30 ianuarie 2015, de la ora 10.00, la Casa de Cultură din Alexandria – Clubul Pensionarilor, a VII-a ediţie a concursului “Cel mai bun vin alb/roşu/roze de pe plaiurile alexăndrene”. Până acum, potrivit reprezentanţilor Primăriei Alexandria s-au înscris 10 producători de vin din municipiul reşedinţă de judeţ. Deşi iniţial a fost stabilită ca ultimă zi pentru înscrieri 23 ianuarie, organizatorii au prelungit perioada de înscrieri până în ziua concursului, pentru a da posibilitatea cât mai multor alexăndreni să participe la concurs.

Conform regulamentului, la acest concurs se pot înscrie doar locuitorii municipiului Alexandria cu vinuri de producţie proprie şi vie pe rod în municipiul Alexandria. Vinul înscris în concurs va fi depus în recipient de sticlă cu capacitatea de 1 litru la Clubul Pensionarilor. La înscriere participanţii trebuie să se prezinte cu un act de identitate, care să ateste domiciliul în municipiul Alexandria. Organizatorul va verifica veridicitatea datelor declarate şi îşi rezerva dreptul de a descalifica persoanele înscrise în baza unor declaraţii false. Înscrierile se fac, la Primăria Alexandria, et II, cam. 50.

Organizatorii pun la bătaie premii atractive pentru câştigătorii primelor trei locuri la toate secţiunile concursului.

Ca şi la ediţiile precedente, juriul va fi alcătuit din cunoscători ai secretelor licorii bahice care vor analiza soiurile prezentate în concurs oferind puncte pentru culoare, tărie, limpiditate, aromă şi gust.

Concursul a fost iniţiat la Alexandria în urmă cu şase ani în preajma Sărbătorii viei şi vinului – Zărezean, celebrată la 1 februarie. A devenit tradiţional în rândul cultivatorilor autohtoni de viţă de vie, numărul participanţilor crescând semnificativ de la o ediţie la alta. La ediţia a cincea a concursului organizată în anul 2013 s-au înscris 34 de participanţi la secţiunea vin roşu şi 13 participanţi la secţiunea vin alb, aproape dublu faţă de ediţiile anterioare, pe lângă recunoaşterea calităţii vinului produs de aceştia, participanţii fiind probabil atraşi şi de premiile în bani oferite de organizatori. În 2014, odată cu introducerea obligativităţii de a prezenta titlurile de proprietate a viilor la înscrierea candidaţilor în concurs, în acest fel fiind eliminaţi din start cei care produc vinuri din struguri cumpăraţi de pe alte meleaguri, o măsură pentru obiectivitatea desemnării celui mai bun vin produs pe plauri alexăndrene, numărul concurenţilor a scăzut, însă nu au mai existat suspiciuni privind provenienţa vinurilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.