Eveniment

1 octombrie – Deschiderea festivă a anului universitar la Universitatea “Valahia” din Alexandria

valahiavalahia1Joi, 1 octombrie, a avut loc deschiderea noului an universitar la Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie Alexandria din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte. Festivitatea de deschidere a avut loc în Aula Facultăţii de Ştiinţe şi Inginerie din Alexandria, în prezenţa studenţilor, cadrelor didactice, oficialităţilor locale şi judeţene, dar şi a preşedintelui senatului Universităţii “Valahia” din Târgovişte, prof. univ. dr. Ion Cucui.

Cuvântul de deschidere a aparţinut decanului Facultății de Ştiinţe şi Inginerie Alexandria, lect. univ. dr. Ioana Panagoreţ, care a urat bun venit studenţilor în noul an şi a făcut o scurtă prezentare a realizărilor din anul universitar trecut, dar şi proiectele pentru noul an universitar. De altfel, de anul acesta, mai exact începând cu data de 15 octombrie, studenţii care fac naveta sau stau cu chirie, se pot caza în căminul Facultății de Ştiinţe şi Inginerie Alexandria.

La deschiderea noului an universitar în Alexandria a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, care a precizat că a venit la deschiderea noului an universitar “cu sufletul plin. Şi trebuie să mărturisesc bobocilor că și eu sunt unul dintre absolvenții Universității Valahia. Am răspuns cu bucurie invitaţiei de a participa la festivitatea de deschidere a anului universitar 2015-2016 la Universităţii “Valahia” din municipiul Alexandria, unde am constatat cu plăcere că, oricât de mari ar fi responsabilităţile şi de numeroase evenimentele care ne solicită, acesta este, cu adevărat, un prilej de satisfacţie. O “altfel” de bucurie, care aparţine, exclusiv, tinereţii.

Cu atât mai mult, pentru Alexandria, deschiderea anului universitar 2015-2016 la Universitatea Valahia din Alexandria este un eveniment special, pentru că ne dorim ca municipiul nostru reşedinţă de judeţ să devină un loc de spiritualitate, un centru de formare al viitoarelor elite intelectuale”, a spus președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea.

Şi preşedintele Senatului Universităţii Valahia Târgovişte, prof. univ. dr. Ion Cucui, a urat bun venit studenţilor în noul an universitar şi i-a asigurat de tot sprijinul din partea conducerii universităţii. Ceremonia s-a încheiat prin fredonarea cântecul studenţesc „Gaudeamus Igitur“. Centrul teritorial Alexandria al Universităţii Valahia a fost înfiinţat în urmă cu opt ani. Studenţii beneficiază de un spaţiu modern în care îşi desfăşoară activitatea, dar şi de un corp profesoral recunoscut atât la nivel naţional, cât şi internaţional. (C.P.)

One Comment

  1. O alta fabrica de diplome pe banda rulanta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.