Eveniment

1 Decembrie 2018 – Ziua Națională a României și Centenar al Marii Uniri / Nume mari ale muzicii româneşti vor urca pe scenă la Alexandria

În acest an, la 1 Decembrie sărbătorim Centenarul Marii Uniri, 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918 care a însemnat desăvârșirea statului național român prin unirea provinciilor românești cu Romania.

Instituția Prefectului Județul Teleorman, Consiliul Județean Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria, Garnizoana Alexandria și Episcopia Alexandriei și Teleormanului organizează sâmbătă, 1 decembrie, începând cu ora 10.00, în fața Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din municipiul Alexandria, ceremonia publică prilejuită de sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Ceremonia va debuta cu prezentarea onorului de către detașamentul de onoare și intonarea imnului național și va continua cu o slujbă religioasă. Alocuțiunile oficialităților vor fi urmate de depunerea de coroane și jerbe de flori la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial. În continuare, Grupul “Burnasul” va susține un microrecital de cântece patriotice din folclorul românesc, urmat de parada militară care va încheia ceremonia.

După-amiază, alexăndrenii sunt invitați la spectacol. De la ora 16.00, vor cânta nume mari ale muzicii populare românești: Dinu Iancu Sălăjan, Viorica Macovei,  Mariana Ionescu Căpitănescu și Nicușor Iordan. Seara va aparține iubitorilor de muzică ușoară. Vor urca pe scenă Delia și Carla’s Dreams.

Spectacolul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman.

Seara se va încheia cu un ceremonial de retragere cu torțe care va avea loc la ora 21.00.

3 Comments

  1. Spectacolul este în aer liber?!

  2. Apreciez spectacolul..Dar iar Carlas..scump scump

  3. Iar Carlas Dreams..20000 euro?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.