Social

1.955 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris pentru a susține Evaluarea Națională

1.955 de absolvenți de clasa a VIII-a din școlile din Teleorman s-au înscris, în perioada 7-11 iunie, pentru a susține Evaluarea Națională, conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean. Conform normelor în vigoare, pot susține examentul, atât candidaţii proveniţi din învăţământul de stat, cât şi cei din învăţământul particular, în mod gratuit.

Ablsovenții clasei a VIII-a vor susţine probe scrise la Limba şi literatura română şi la Matematică, iar acolo unde este cazul, şi la Limba şi literatura maternă, iar Evaluarea Națională va avea şi o etapă specială, programată începând cu data de 28 iunie, destinată candidaţilor care, conform certificatului medical, nu s-au putut înscrie în prima etapă.

Media obţinută la examen rămâne, și în acest an, un criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal, iar potrivit calendarului aprobat, perioada 7 – 11 iunie 2021 este destinată înscrierii la evaluarea naţională, în timp ce probele scrise încep în data de 22 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română, în timp ce ziua de 24 iunie este alocată probei de Matematica. De asemenea, acolo unde este cazul, ziua de 25 iunie este destinată pentru proba de Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 29 iunie, până la ora 14:00, iar contestațiile pot fi depuse pe data de 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00), dar și pe data de 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00).

Contestațiile vor fi soluționate în perioada 30 iunie – 4 iulie, iar rezultatele finale ale Evaluării Naționale vor fi afișate pe data de 4 iulie.

În ceea ce privește etapa specială, în perioada 28 iunie – 2 iulie are loc înscrierea la evaluarea naţională, pe data de 5 iulie se va susține proba de Limba şi literatura română, iar pe 6 iulie proba la Matematica. De asemenea, acolo unde este cazul, data de 7 iulie este rezervată probei de Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi publicate pe data de 9 iulie, până la ora 12.00, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00) pot fi despuse contestaţiile, care vor fi soluționate în intervalul 10-11 iulie. Pe data de 12 iulie, după ora 12:00, vor fi afișate rezultatele finale ale examenului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.