Eveniment

1.054 de tablete au fost predate către unităţile de învăţământ din Alexandria

Viceprimarul municipiului Alexandria, Ionela Ene, a înmânat marți, 17 noiembrie, directorilor unităților de învățământ gimnazial și liceal din municipiul Alexandria, cele 1.054 de tablete achiziționate de municipalitate la inițiativa primarului Victor Drăgușin.

Achiziția a fost demarată în luna septembrie când, după începerea cursurilor, primarul municipiului Alexandria Victor Drăguşin a constatat că tabletele promise de Guvern nu erau disponibile și mulți elevi din unitățile aflate în scenariul roșu nu aveau acces la cursurile online.

În urma analizelor efectuate la nivelul fiecărei școli a rezultat că un număr de 1.054 de elevi  aveau nevoie de sprijinul administrației publice locale privind asigurarea condițiilor optime necesare desfăşurării cursurilor în mediul online.

Tabletele au fost achiziționate la prețul de 799 lei (fără TVA) și au abonament la internet cu trafic nelimitat pentru 2 ani inclus, iar perioada de garanţie a echipamentelor I.T. mobile de tip tabletă cu abonament inclus este de 24 luni.

One Comment

  1. O alta achiziție netransparentă!
    Urmare a modului defectuos în care Primăria Alexandriei, a organizat operațiunea de distribuire, unitățile școlare sunt forțate să încalce un act normativ.
    Este vorba de Metodologia OMEC 5545/2020 care, la articolul 11, litera f), prevede că școala „repartizează prin încheierea unui contract de comodat/proces verbal de predare-primire, dispozitive conectate la internet preșcolarilor/elevilor care NU dispun de aceste mijloace”.
    Majoritatea școlilor, însă, au distribuit aceste tablete tuturor elevilor fără a avea și o declarație de la părinți că nu dispun de astfel de dispozitive, urmând ca la un control al Curții de Conturi, școlile să fie nevoite să dea explicații.
    Legea este pentru proști și nu pentru edilii PSD care încalcă legea fără sa clipească!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.