Economie

Zona dintre Alexandria şi Vităneşti devine atractivă pentru investitori

Carmen Dumitrescu

În cursul zilei de 11 noiembrie, Consiliul local Alexandria s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a aproba proiectul de hotărâre privind co-finanţarea proiectului de “Asistenţă Tehnică pentru pregătirea  aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Teleorman în perioada 2014 – 2020”. De mai multă vreme, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Teleormanul”, împreună cu SC Apa Serv, face demersuri pentru aprobarea de noi investiţii din fonduri europene. Procentul de 1% pe care va trebui să îl suporte toate unităţile administrativ-teritoriale reprezintă suma de 58.148 euro, iar contribuţia fiecărui beneficiar va fi o cotă parte din această valoare de 1%, proporţional cu valoarea investiţiei. În acest context, trebuie făcută precizarea că municipiul Alexandria datorează suma de 4.507,39 euro fără TVA, reprezentând cheltuielile eligibile.

Consilierii locali au aprobat în unanimitate acest proiect, astfel că într-un timp relativ scurt, prin realizarea acestei investiţii din fonduri externe, Alexandria se va califica mai bine pentru atragerea de oameni de afaceri, interesaţi să aducă bani în zonă. Mai mult, potrivit primarului Victor Drăguşin, continuarea acestui proiect va determina ca întreaga zonă cuprinsă între Alexandria şi Vităneşti să devină extrem de atractivă pentru marii investitori, care nu doresc, într-o primă fază, decât utilităţi.

Şi cum alimentarea cu energie electrică există deja, iar infrastructura rutieră este foarte bună acolo, graţie şi şoselei de Centură nou inaugurate, este de aşteptrat ca prin alimentarea cu apă şi extinderea reţelei de canalizare, tot mai mulţi investitori să fie interesaţi de afaceri în perimetrul cuprins între Alexandria şi Vităneşti: “În municipiul Alexandria vor fi amenjate noi magistrale pluviale. La capitolul alimentare cu apă noi o să avem, din prima etapă deja, toate imobilele şi reţelele de apă pregătite. Vreau să extindem prin etapa a doua a acestui proiect reţele de apă şi canal dincolo de râul Vedea, astfel încât zona dintre noi şi comuna Vităneşti să devină o zonă atractivă pentru potenţialii investitori, care nu cer altceva decât utilităţi şi, din toate utilităţile, apa şi canalul sunt cele mai importante. Alimentare cu energie electrică există în acea zonă, infrastructură rutieră există, astfel că vor fi create toate premisele pentru ca posibili investitori să vină şi să îşi dezvolte o afacere mare aici”. Trebuie spus că investiţiile din fonduri europene, pentru care se fac atâtea eforturi la nivel local, sunt în acest moment singurele garanţii ale unei dezvoltări durabile la nivelul Alexandriei, motiv pentru care e necesară implicarea autorităţilor pentru facilitarea tuturor paşilor pe care implementarea unor astfel de proiecte îi presupun.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.