Eveniment

Ziua Voluntariatului, marcată la Alexandria – Voluntarii alexăndreni au împodobit brazi de Crăciun în toate unităţile de învăţământ

IMG_4341Monica DUMITRESCU

Ziua Voluntariatului a fost marcată vineri, 5 decembrie, la Alexandria printr-o amplă acţiune care a vizat pregătirea tuturor unităţilor de învăţământ, la care s-au adăugat şi Centrul de zi, Adăpostul social, Clubul pensionarilor, Palatul copiilor, Asociaţia copiilor cu autism şi Asociaţia “Dai o Şansă”, pentru sărbătorile de iarnă.

Cei 100 de voluntari s-au întâlnit de dimineaţă la Primăria Alexandria, care a pregătit pentru derularea acestei acţiuni brazi şi tot ce trebuie pentru împodobirea acestora. Cu acest prilej, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a ţinut să-i felicite pe voluntari pentru iniţiativă şi pentru sprijinul pe care îl acordă municipalităţii pentru punerea în practică a mai multor proiecte.

“Astăzi este Ziua Voluntariatului şi iată că pe noi ne-a prins pregătiţi, în sensul că avem cadru legal pentru instituirea voluntariatului, avem voluntari, avem acţiuni. Vă mulţumesc pentru gestul vostru de a transmite şi altora o parte din bucuria sărbătorilor de iarnă. Să vă bucuraţi şi să fiţi mândri de ceea ce faceţi în general”, a spus primarul.

Voluntarii, împărţiţi pe echipe, au pornit apoi spre unităţile de învăţământ, creşe, grădiniţe, şcoli generale, licee şi spre asociaţiile şi instituţiile sociale menţionate, înarmaţi cu braţi, globuleţe, beteală şi instalaţii luminoase.

Cea mai tânără dintre echipele de voluntari, coordonată de Mihaela Crăciunică, a poposit la Grădiniţa nr. 7 din Alexandria, unde a împodobit un frumos brad de Crăciun, având tot sprijinul gazdelor care au întâmpinat voluntarii cu colinde şi au dat o mână de ajutor.

“Acţiunea aceasta de voluntariat ne-a oferit o şansă unică de a ajuta copiii, bătrânii şi nu numai, dar şi şansa de a fi în folosul comunităţii, fără a cere nimic în schimb. Fiind perioada sărbătorilor noi dăruim ajutor din tot sufletul nostru”, a spus coordonatorul echipei de voluntari Mihaela Crăciunică.

“Voi ajuta în continuare comunitatea din care fac parte şi îmi place să văd zâmbetele oamenilor pe care îi ajut şi pe care îi voi ajuta în continuare. Voi încerca să particip la toate acţiunile de voluntariat viitoare”, a spus Amedeea Bratu, elevă în clasa a IX-a la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”.

“Am ales să fiu voluntar cu un singur scop, acela fiind de a ajuta! Voi participa şi în continuare la activităţile de voluntariat”, a mărturisit unul dintre cei mai tineri voluntari ai Alexandriei, Mihai Biţin, elev în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare”.

“Am ales să vin la activităţile de voluntariat pentru a ajuta copiii, pentru a vedea zâmbetul pe faţa lor, pentru a le face viaţa mai bună.

Azi am împodobit bradul la Grădiniţa nr. 7, iar mâine vom merge la casele unor copii şi o să le ducem brazi şi ornamente pentru a-l împodobi”, a spus Mihail Dincă, elev în clasa a VI-a la Şcoala “Ştefan cel Mare”.

IMG_4345IMG_4348IMG_4356IMG_4358

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.