Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ziua produselor româneşti, sărbătorită în Teleorman

Ziua produselor agroalimentare româneşti, marcată începând cu acest an la data de 10 octombrie, a fost sărbătorită aşa cum se cuvine la nivelul judeţului Teleorman, autorităţile locale organizând sărbători ale recoltei în oraşele şi municipiile teleormănene.

Astfel, la Zimnicea, prima zi din luna octombrie a fost una de sărbătoare, cu solişti de primă mână a muzicii populare româneşti şi ansambluri de dansuri populare, în timp ce la Roşiorii de Vede municipalitatea a organizat Zilele recoltei, târg ce a debutat pe 10 octombrie şi în care timp de şase zile producătorii agricoli şi agenţii economici îşi pot vinde produsele, pentru participarea la eveniment nefiind percepută vreo taxă.

Nici Primăria Turnu Măgurele nu s-a lăsat mai prejos, astfel că ziua de 10 octombrie a fost dedicată sărbătoririi produselor româneşti. La evenimentul organizat de municipalitate au participat zeci de producători tradiţionali din localităţile din zonă, aceştia oferind spre vânzare legume şi fructe de sezon, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, conserve şi dulceţuri, produse apicole, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat, utilaje şi unelte agricole.

De asemenea, autorităţile locale au pregătit pentru turneni şi un program artistic, oferit de interpreţi cunoscuţi de muzică populară.

Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti a fost instituită prin legea 168/2017, potrivit căreia pot fi organizate, de către autorităţile publice centrale şi locale,  programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau ştiinţific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code