Eveniment

Ziua Porţilor Deschise pentru Copii, la IPJ Teleorman

Zarvă mare, luni dimineaţă, la sediul IPJ Teleorman. Zeci de prichindei au mers în vizită la oamenii legii pentru a vedea cum îşi desfăşoară aceştia activitatea. Totul cu ocazia Zilei Porţilor Deschise pentzru Copii care precede Ziua Poliţiei Române.

Micuţii au început să sosească la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman, încă de la ora 10.00, în grupuri, însoţiţi de educatoare şi învăţătoare sau chiar de părinţi. În faţa sediului poliţiei îi aşteptau agenţi care îi conduceau în curtea interioară, unde îi aşteptau poliţiştii de la rutieră, criminaliştii, mascaţii, dar şi cei de la prevenirea şi combaterea criminalităţii. Copiii au lăsat rapid emoţiile şi au început să se joace cu echipamentele poliţiştilor.

Puştile, sirenele şi cătuşele, ca de altfel şi câinele poliţist, au fost puncte principale de atracţie, însă mascaţii au fost de departe consideraţi cei mai fascinanţi de către prichindei, mai ales că aceştia au făcut şi o demonstraţie de prindere a unui infracator. Copiii au putut urca în maşini şi au pornit girofarele şi semnalele luminoase arătându-se extrem de încântaţi. Poliţiştii, la rândul lor, au oferit celor mici informaţii despre cum pot preveni anumite incidente. Din curte, cei mici au mers într-o sală de şedinţe unde le-a fost prezentat laboratorul criminalistic şi tehnica amprentării. Cele două ore în care uşile poliţiştilor au fost deschise pentru copii au zburat ca prin minune, iar cei mici le-au promis oamenilor legii că îi vor vizita şi miercuri.

Atunci, pe Platoul de la Finanţe, din Alexandria, efective de poliţişti de la structurile IPJ Teleorman vor fi prezente pentru o acţiune demonstrativă cu tehnica din dotare, fiind prezentate laboratorul criminalistic, exerciţii demonstrative ale luptătorilor SAS, maşini ale Poliţiei Rutiere, precum şi o motocicletă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.