Ziua persoanelor vârstnice, sărbătorită de autoritățile județene

Sărbătorită în fiecare an, la data de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice a fost marcată, și în acest an, de autoritățile județene, printr-o ședință festivă în cinstea seniorilor din Teleorman. Astfel, Instituția Prefectului a organizat, marți, 1 octombrie, în sala mare de ședințe a Palatului administrativ o întâlnire cu sărbătoriții zilei, la care au luat parte, prefectul județului, Florinel Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, deputații PSD de Teleorman Violeta Răduț, Valentin Boboc și Petre Cioabă, dar și vicepreședintele CNCD Tatiana Sandu și viceprimarul Alexandriei, Gică Anghel. De asemenea, au fost prezenți la întâlnire și șefii instituțiilor deconcentrate din Teleorman, care se ocupă cu problemele persoanelor vârstnice din județ.

În deschiderea ședinței festive, prefectul județului, Florinel Dumitrescu, a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

“Ați avut o contribuție esențială la definirea României de astăzi, aveți un cuvânt greu de spus pentru evoluția României de mâine. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să ne îndrumați pe drumul corect, al echilibrului, unității și respectării valorilor morale. Vă datorăm recunoștință, dar și o viață demnă, decentă, lipsită de griji. Când am preluat guvernarea, ne-am angajat să îmbunătățim viața românilor. Măsurile pe care le-am adoptat până acum produc deja efecte benefice, inclusiv pentru persoanele în vârstă. Prin creșterea în mai multe etape a punctului de pensie, seniorii României au în prezent pensii mai mari în medie cu 55% față de acum trei ani. Dacă la finalul anului 2016 pensia medie era de 885 de lei, în prezent a ajuns la 1368 de lei. Am găsit resursele financiare necesare pentru a majora pensiile și vă asigur că există fonduri pentru a continua aceste creșteri, așa cum am promis. (…) Mi-aș dori ca și dumneavoastră, pensionarii, să îmi fiți aproape, pentru că în Guvernul României aveți întotdeauna un partener de dialog. Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, vă urez sănătate tuturor și să ne binecuvântați cât mai mulți ani cu experiența și înțelepciunea dumneavoastră!”, le-a transmis Florinel Dumitrescu, prefectul județului, seniorilor prezenți în sala de ședințe a Palatului administrativ.

De asemenea, au luat cuvântul, pe rând, deputații PSD de Teleorman, care le-au transmis seniorilor urări de bine, sănătate și zile senine și, totodată, le-au expus acestora principalele măsuri adoptate de guvernul pe care îl susțin în favoarea persoanelor vârstnice, printre care creșterea punctului de pensie, dar și majorarea plafonului pentru care se oferă compensare de 90% pentru rețetele medicale.

“Ne bucurăm că sunteți, în continuare, alături de noi, că ne sunteți un sprijin în viața reală și există o zicală românească, care spune că cine nu are un bătrân să și-l cumpere. Este adevărat, fiecare dintre noi cred că am simțit nevoia unui sfat, am simți nevoia de o apropiere și, cu siguranță, sunteți cei mai în măsură ca să ne îndrume, ori de câte ori trecem prin experiențe mai puțin plăcute. (…) În calitatea mea de secretar al Comisiei de muncă, dar nu numai, la nivelul județului, am inițiat câteva proiecte legislative, am participat, alături de dumneavoastră, și am dezbătut legea pensiilor, alături de Casa Județeană de Pensii, am organizat dezbateri în fiecare oraș din Teleorman, astfel încât proiectul de lege de atunci, deja lege acum, acoperă nevoile dumneavoastră și elimină cât mai multe dintre inechitățile pe care le întâmpinați. (…) Toate demersurile noastre au recompensat faptul că ați avut încredere în noi și ne-ați trimis acolo să ne batem și pentru problemele dumneavoastră. Eu vreau să vă mulțumesc din suflet pentru încrederea acordată și vă asigur, în continuare, de tot sprijinul nostru, al colegilor parlamentari, și vă asigur că aveți în noi un partener cu ușa deschisă”, le-a spus și deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț seniorilor prezenți la ședința festivă.

Spre finalul ședinței festive, seniorii au putut să profite de prezența la întâlnire a parlamentarilor de Teleorman, cărora le-au transmis doleanțele lor, în speranța că aceștia vor putea face demersurile necesare pentru a le duce la îndeplinire.

Leave a Comment

*

code