Eveniment

Ziua Mondială a Mediului, marcată de elevii zimniceni prin desene şi picturi

actiuneZiua Mondială a Mediului este evenimentul principal al Națiunilor Unite de încurajare şi conștientizare a acţiunilor pentru mediu la nivel mondial. De-a lungul anilor, acest eveniment a ajuns să fie celebrat la nivel mondial, pentru mobilizarea populaţiei din peste 100 de țări.

Tema din acest an se referă la un stil de viaţă durabil şi are ca slogan îndemnul: “Şapte Miliarde de Vise. O singură Planetă. Consumaţi cu grijă”.

APM Teleorman a marcat Ziua Mondială a Mediului în perioada 02 – 05.06.2015 printr-o serie de acţiuni ecologice, derulate după un program bine stabilit, care se va încheia vineri, 5 iunie, cu o conferinţă de presă susţinută la sediu APM, pe acesată temă. În cadrul evenimentelor care au precedat Ziua Mondială a Mediului, miercuri, 3 iunie, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Zimnicea, sub coordonarea Luizei Teodorescu, a avut loc o actiune premergătoare Zilei Mondiale a Mediului, organizată de către APM Teleorman cu elevii şcolii. Acţiunea a constat într-o sesiune de referate pe tema stilului de viaţă durabil, dar şi într-o competiţie de pictură şi desen realizate de elevi. Aceste activităţi, derulate în cadrul unităţilor de învăţământ şi în care sunt implicaţi elevii, au ca scop încurajarea și conștientizarea acțiunilor care vizează protecția mediului şi adoptarea unui stil de viaţă adecvat, menit să protejeze mediul. La final, copiilor le-au fost acordate diplome de participare, pliante şi materiale informative privind protejarea mediului. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.