Social

Ziua internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor/ 114 ordine de protecție pentru violență în familie emise în județ de la începutul anului

Statisticile arată că, în România, o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde, iar de la începutul anului 2020, la nivel național, au fost recepționate 24.815 de apeluri care raportau cazuri de violență domestică. Tot statisticile arată că, la nivelul județului Teleorman, în perioada ianuarie-octombrie 2020, au fost sesizate 218 fapte de violență domestică cu victime femei.

De asemenea, din cele 114 ordine de protecție pentru violență în familie emise, în județul Teleorman, în primele 10 luni ale acestui an, 88 au fost pentru violență domestică, cu victime soții/foste soții, partenere sau foste partenere.

Anual, pe data de 25 noiembrie, este marcată Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Considerată drept una dintre cele mai  răspândite încălcări ale drepturilor omului, violenţa împotriva femeilor rămâne în mare parte neraportată din motive dintre cele mai diverse, între care tăcerea victimelor, teama de stigmat ori rușinea.

Violența în familie este unul dintre domeniile prioritare de acțiune preventivă ale Poliției Române, iar polițiștii acționează permanent pentru prevenirea și combaterea fenomenului violenței.

În această perioadă, polițiștii teleormăneni desfășoară activități de promovare a Bright Sky România – o aplicație gratuită dezvoltată de Vodafone România în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania.

Bright Sky este o aplicație care oferă asistență și sprijin specializat victimelor violenței domestice, dar și celor care vor să ajute o astfel de persoană. Sunt oferite foarte multe informațiii și sfaturi utile iar victimele sunt învățate, pas cu pas, ce anume trebuie să facă pentru a ieși dintr-o situație care le pune viața în pericol.

Autoritățile transmit că orice persoană care este victima violenței domestice trebuie să ceară ajutor, fără să stea pe gânduri. Un apel la numărul unic de urgență 112 poate salva vieți, iar polițiștii pot emite un ordin de protecție prin care să elimine pericolul iminent în care se află victima.

Mai mult, autoritățile fac apel la implicare și subliniază faptul că un martor indiferent, care nu ia atitudine, devine complice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.